Rijangst of faalangst.

Rijschool Ready is gespecialiseerd in rijangst- en faalangst lessen

Het is erg vervelend wanneer je last hebt van rijangst of faalangst. Gelukkig hoeft dit geen belemmering te zijn om je rijbewijs te halen. Rijschool Ready is gespecialiseerd op het gebied van rij- en faalangst. Deze instructeurs hebben een speciale opleiding gevolgd om rij- en faalangst symptomen te herkennen en de lessen daarop aan te passen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de sfeer aan te passen en legt de instructeur meer aandacht op het mogen maken van fouten.

Ook is het mogelijk rekening  te houden met autisme tijdens de lessen. In dit geval brengt de instructeur meer structuur aan in de lessen en voegt langzaam nieuwe handelingen toe aan de op dat moment bekende handelingen.

Wat is faalangst?

Veel mensen weten al of zij last hebben van faalangst of niet. Denk maar eens aan een schoolexamen waar je na al die uren leren ineens niets meer van wist. Mensen met faalangst blokkeren eerder door deze druk in plaats van gemotiveerd raken. Faalangst mag je echter niet verwarren met een gezonde spanning voor je examen. Pas wanneer je een totale black out krijgt of wanneer je tijdens je praktijkexamen fouten maakt die je normaal nooit maakt, spreken we van faalangst.

Wanneer je last hebt van faalangst is het mogelijk om bij het CBR een speciaal faalangst examen af te nemen. Onze instructeurs kunnen je hier meer over vertellen.